W.Nagel - header-left

W. Nagel Handelsonderneming - Bootliften

W.Nagel - header-right
W.Nagel - header-mobile
3px-blue - 1
3px-blue - 2
3px-blue - 4

De Nagel Pampus Lift:

een 4-paals lift,
met de lieren diagonaal. Natuurlijk ook voor andere kielboten, capaciteit ca 800 kg.

De met 2 ALKO zelfremmende handbediende lieren uitgevoerde bootliften zijn vooral geschikt voor wedstrijdjachten zoals Pampus, Valk en Randmeer. Deze liften zijn erg geschikt om naast elkaar te worden geplaatst, vooral op jachthavens ideaal. De hijsframe's worden met rollen langs de palen geleid. Onder alle weersomstandigheden, staan de jachten, ook met de mast erop, zeer stabiel. De jachten staan op de kiel en worden door beklede rubberkussens ondersteund, zoals ze ook op de trailer staan. Door de handbediening zijn ze simpel in het gebruik.

De liften kunnen eenvoudig naast elkaar worden gebouwd, alleen de eerste heeft vier palen nodig, de volgende lift nog maar twee. De geïntegreerde steigers zijn zeer handig met optuigen en de ruimte op de driehoeken tussen de liften wordt gebruikt voor spullen, die niet nodig zijn en dus uit de boot moeten, tijdens de wedstrijd. De lieren zijn diagonaal t.o.v elkaar boven op de palen gemonteerd en hijsen ieder twee hoeken van het hijsframe, de koppeldraden zijn onder de steiger verwerkt. In de bovenste stand kan de lift met borgkokers en pennen worden gezekerd, zodat de spanning van de hijsdraden kan. Vanaf midden 2015, zijn alle kunststof schijven in de hijsblokken vervangen door eigen fabrikaat schijven van rvs met lagerbussen van mangaanbrons. De twee handbediende lieren kunnen op verzoek worden vervangen door twee elektrische lieren.

Als er voor een elektrische lift wordt gekozen, kan echter beter de lift met één elektrische lier met een goede en veilige bedieningskast worden genomen, hier zitten alle hijscomponenten bovendien onder de steiger verwerkt.